1 en 2 november 2008: Bruinisse

Op zaterdag 1 november vanuit thuishaven Stellendam vertrokken naar Bruinisse. Cedo Nulli zal de winter bij van Swaay doorbrengen voor hermotorisatie. Onze 27-jarige oude vertrouwde (?) Volvo Penta MD21B zal vervangen worden door een nieuwe Volvo Penta D2-55.

De weersvooruitzichten waren niet erg gunstig, dus in alle wijsheid besloten om tijdens deze laatste vaart optimaal van de motor gebruik te maken en binnendoor te gaan. Omdat de Haringvlietbrug door groot onderhoud gesloten is, zijn we via het Haringvliet, het Spui, het Hollandsdiep, Volkerrak – iets later dan gepland – in het volkomen duister in Bruinisse aangekomen. Erg spannend als alle lichten gedoofd zijn behalve de navigatie lichten van de haveningang, die trouwens pas halverwege het havenhoofd staan. Met sluipgang en extra schijnwerper toch veilig een steiger kunnen bereiken.

Zondag de boot afgetuigd, uitgeruimd en winterklaar gemaakt, met dank aan Gerben en Wilma en Frank en Ria. ’s Avonds afscheid genomen en in goed vertrouwen op haar winteradres achtergelaten. Hoe moet dat nu komende maanden?

Aftellen tot maart 2009 is reeds begonnen!