12 april t/m 26 april 2008: Zuidland

We hadden zaterdag een date met Jan Vink in de haven van Zuidland. De hele winter hebben we hem aan zijn kop gezeurd of hij een aantal werkzaamheden kon verrichten, die wij niet zelf konden/ wilden doen en waarvoor Cedo Nulli op de kant moest. Zo moesten onder andere de nieuwe log- en dieptetransducers worden aangebracht, had de roeras een nieuw vetkoord nodig, moest de inlaat voor de watermaker voorzien worden van een wierzeef en kon onze liefde wel nieuwe antifouling en een grondige polijst/poetsbeurt gebruiken. Na lang zeuren konden we nog net voor onze vakantie terecht. Op de kaart en zonder dieptemeter voeren we op het afgesproken tijdstip de haven in. Een groot vrachtschip nam meer dan de helft van de breedte van de vaart in bezit, waardoor we wat moesten uitwijken naar bakboord. Hier bleek echter een flinke zandplaat te liggen, waardoor we hopeloos vast kwamen te liggen.

Wij waren behoorlijk verbaasd over het vermogen van de aanwezige collega-watersporters om vakkundig de andere kant op te kijken. Niemand stak spontaan de helpende hand toe. Na een aantal pogingen om Cedo Nulli schuin te trekken en op die manier los te komen, kwam er een oude boer aangefietst, die wel hulp bood. Uiteindelijk heeft hij een boer met een tractor gehaald, die ons los heeft getrokken voor 50 euro en een fles Berenburg. Weer een ervaring rijker, zullen we maar zeggen. Een goed begin van het vaarseizoen!