Intensive care!

18 januari 2009: Cedo Nulli ligt momenteel in kritieke toestand op de IC van jachtwerf van Swaay in Bruinisse voor transplantatie van een zeer vitaal onderdeel: de motor.

De oude motor is eruit, de isolatie verwijderd en de dieseltanks gereinigd. Komende week worden alle voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de nieuwe motor en krijgt de motorruimte een aangepaste fundatie, nieuwe isolatie en betere verlichting. 

De drinkwaterpomp wordt, nu ze er toch bij kunnnen, vervangen en gemonteerd op een beter bereikbare plek bij de boiler in de bakskist. De uitlaat van de verwarming wordt verplaatst naar een betere locatie en de bilgepomp krijgt een adequate afvoer. Nooit meer spuitend bilgewater in de spoelbak van de kombuis, heerlijk! Ook de beluchting van de watertank wordt opnieuw aangesloten. Zaken waar we met de motor op z’n plaats allemaal moeilijk bij konden en die nu zó gefixt zijn.

Voor de Kerstdagen hebben we alle luiken er al uit gesloopt en de ontstane gaten ontdaan van alle kitresten. Deze week zijn alle luiken voorzien van een nieuwe laag topcoat en klaar voor montage van de nieuwe luiken. We zijn heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Klik hier voor een fotoreportage van deze operatie.