Weer in het water

Inmiddels ligt Cedo Nulli sinds 8 maart weer te water, grotendeels hersteld van haar ingrijpende operatie. De maanden zijn omgevlogen en het resultaat mag er zeker zijn! Zoals al verwacht zijn we van het ene in het andere ‘subproject’ gerold. Na de vervanging van de drinkwaterpomp bleek de boiler niet bestand tegen de nieuwe werkdruk en begon te lekken. De opklapbare hekstoelzitjes vonden we bij nader inzien toch minder mooi. We hebben daarom vaste exemplaren laten maken en de oude via Marktplaats verkocht.

Voor wat extra veiligheid tijdens slecht zicht hebben we een actieve radarreflector in de mast gemonteerd. Verder is de kajuit voorzien van nieuwe wandspots met energiezuinige LED-lampjes. Tenslotte hebben we de mast gepoetst en in de olie gezet en het lopend want nagelopen. Natuurlijk moesten ook hier vele onderdelen vervangen worden. Ook hebben we meteen een rodkicker laten plaatsen.

Nog een paar weekenden klussen en opruimen en dan kunnen we er weer tegenaan! Tweede Paasdag verwachten we onze nieuwe ligplaats in Scheveningen in te kunnen nemen.