Noorwegen 1

Week 1: heenreis en aankomst in Noorwegen

 Met een enorm schuldgevoel over de achtergelaten drukte op het werk (Nicole) en een verse jet-lag (Joris) vertrokken we op maandag 19 juli aan het begin van de middag voor een vakantie van vier weken. Bestemming: Flekkefjord aan de Noorse zuidkust, 372 mijl van Scheveningen. De overtocht verliep zeer voorspoedig, al had het in de eerste dagen best wel wat meer mogen waaien. De motor bewees weer eens goede diensten.

De navtex deed het niet onderweg, waardoor we twee dagen geen weerberichten ontvingen. Inmiddels heeft Gerben een nieuw onderdeel voor de navtex ingevlogen, dat op ons ligt te wachten in Mandal (waarvoor dank!). Ook het heklicht wilde niet meewerken en moest onderweg van nieuwe bedrading worden voorzien.

Drie makrelen werden door Joris gearresteerd en na een kort proces tot de oven veroordeeld; een vierde makreel wist helaas te ontkomen.

Verder zijn er geen stoere zeemansverhalen te vermelden over deze tocht. Na 65 uur bereikten we de Noorse kust en kwam Lista in zicht. Het was een prachtige en relaxte oversteek met goed weer en mooie nachten.

Na Flekkefjord trokken we richting Rasvag en Farsund, om vervolgens op zondag achter ons anker te eindigen in een eenzame baai op Skarvoy. Het is hier werkelijk prachtig, de natuur doet pijn aan je ogen en we raken helemaal onthaast!

De komende week gaan we de zuid-oostkust verder verkennen en zullen we besluiten we via welke route we weer terug naar huis zullen zeilen. Voorlopig eerst maar even in de relax-stand! Bekijk hier de foto’s voor een impressie van onze vakantie.