Noorwegen 2

Week 2: Oh’s & ah’s en toys 4 boys & girls

Alles wat in de vaarwijzer van René Vleut staat, is waar: er zijn echt niet genoeg oh’s en ah’s te produceren om aan te geven hoe mooi het hier is!

Vanuit Skarvoy trokken wij deze week oostwaarts richting Korshavn. Hier kwam totaal onverwacht de Jan van Gent binnenlopen, het schip van de Zeezeilers van Marken, waarop onze vriend Gerben meezeilt. Na een gezellige borrel op de kade gingen wij de volgende dag door naar Mandal en zij richting de Shetland eilanden. Vervolgens ankerden we in Ny Hellesund deden we Hoellen aan, waar Gerben de stekker voor de navtex bij de plaatselijke supermarkt had achtergelaten. (Mandal bleek niet bezeild voor hun). Hier lagen we vervolgens twee dagen vast, met harde wind en zeer veel regen. We ondernamen diverse pogingen om zowel de navtex als de ssb-zender aan de praat te krijgen, maar helaas zonder veel resultaat. Gelukkig hebben we nog bijna een jaar om het werkend te krijgen!

Toen het weer opklaarde gingen wij door het prachtige eilandengebied Blindleia, op weg naar Lillesand & Skogeroya, waar we op dit moment voor anker liggen. Gisteren hebben we voor de eerste keer aangelegd op z’n Scandinavisch: met het hekanker uit en de neus aan een rots. Het ging gelukkig in één keer goed en was heel leuk om mee te maken.

Het is hier enorm goedkoop, want je hoeft bijna nergens liggeld te betalen. Uit eten lukt niet vaak, want er is echt niks te beleven in al die kleine

dorpjes. De rust is werkelijk oorverdovend! In Mandal kochten we daarom nieuwe speeltjes van al dat ‘bespaarde’ geld: een hengel en een spiegelreflexcamera om al het moois nog beter vast te leggen. Bekijk hier of dat ook gelukt is.. Er is tot nu toe nog geen vis gevangen met de nieuwe hengel.. Wel een ankerlijn en wat zeewier..

Komende week vertrekken we waarschijnlijk op donderdagavond richting Thyboron, aan de Deense westkust. Om van daaruit koers te zetten naar Texel.