Zomervakantie 2009

In alle vroegte vetrokken we 2 juli richting het zuiden, met de motor op volle kracht en wij met een boek in de zon. Er stond geen zuchtje wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien zouden we dat later in de vakantie ruimschoots inhalen. Om 22 uur lagen we al aan de kade in Duinkerken.

In de volgende dagen motorzeilden we snel verder langs de Normandische kust, steeds met wind en golven op de kop. Op weg naar de Kanaal Eilanden genoten we van Dieppe, Fécamp en Honfleur. Via Ouistreham bereikten we vervolgens Cherbourg, waar we van dichtbij getuige waren van de afvaart van de Queen Mary II. Dit is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Zeer indrukwekkend om vlak langs te varen!

Dankzij een paar verwaaidagen konden we genieten van het 14 Juillet-vuurwerk! Met het oog op de aanhoudende depressies besloten we om niet verder te gaan naar de Kanaal Eilanden, maar de oversteek te maken naar Engeland. Wat begon als een saaie motordag, eindigde als één van de mooiste zeildagen van deze vakantie. Met halve wind stoven we, intens genietend van the Needles, de Solent op. Bestemming: Lymington, aan het vaste land van de Engelse zuidkust. Hierna hebben we twee dagen doorgebracht in Cowes, op het eiland Wight: eerst een nacht in de Cowes Yacht Haven en daarna nog een dag aan een drijfsteiger op de Medina, voor de beroemde Foley Inn.

Op de terugweg zijn we via Brighton en Eastbourne naar Dover gezeild en van daar over naar Oostende. Door de aanhoudende harde ZW-winden konden we deze trajecten in recordtempo afleggen. Oostende- Scheveningen deden we in zo’n tien uur; niet slecht voor een Zweedse duwbak!

We hebben een geweldige vakantie gehad en gingen met veel tegenzin en vol plannen voor volgend jaar weer naar huis!