London is the place to be!

Op Joris z’n verjaardag vertrokken we in gezelschap van de Schollevaer met aan boord Frank, Ria, Paul en Ronald richting London. De crew van Cedo Nulli was voor deze gelegenheid uitgebreid met Janita en Jeroen. Na een enerverende tocht kwamen we in de vroege ochtend van 27 mei aan in Queenborough, waar we moesten wachten op het goede tij om de Thames op te varen. We lagen met beide schepen afgemeerd aan een grote mooring, waar je met meer schepen aan kunt liggen. In het inmiddels stormachtige weer en draaiende tij gingen onze schepen zo tekeer, dat Cedo Nulli en Schollevaer met de masten in botsing kwamen. Vervolgens toch maar ieder aan een aparte mooring gaan liggen.

In de vroege ochtend van de 28e mei trokken we de Thames op. Het eerste stuk was lelijk en ronduit saai, maar naarmate we dichter bij London kwamen, werd het steeds indrukwekkender. Het is leuk om bekende ‘sights’ te kunnen passeren met je eigen schip! Zo passeerden we de Thames Barrier, het Millenium Dome, Greenwich en lagen we tenslotte recht voor de Tower Bridge. Wat een geweldige tocht!

Bij aankomst toch maar even de masten in voor controle. Cedo Nulli had niks, maar Schollevaer leek meer last te hebben gehad van de klap in Queenborough dan eerder gedacht. Uiteindelijk hebben we besloten om voor de zekerheid de terugtocht iets eerder in te zetten en via een Seldén-dealer in Chatham terug te varen.

Maar eerst uiteraard een paar dagen genoten van London! Heerlijk de toerist uitgehangen en met de ‘hop on, hop off-bus rondgetourd.Het was erg gezellig en het weer viel ook reuze mee.

30 mei vertrokken we richting Chatham, op zoek naar een mastenmaker. In eerste instantie werden we erg bang gemaakt en leek het er zelfs op dat Schollevaer een nieuwe mast nodig had. We troffen al voorbereidingen om met z’n achten op Cedo Nulli terug te varen. Vervolgens kwam er een meneer met meer verstand van zaken en bleek één en ander met een paar splitpennen en wat spanwerk te fiksen! Paniek om niks dus.

Gerustgesteld vertrokken we de volgende dag in alle vroegte weer huiswaarts. Bij Sheerness kwamen de eerst mistflarden opzetten. Een kort gesprek met de Kustwacht leverde ons de informatie op dat het ging om lokale mist, wat ons deed besluiten om door te varen. Uiteindelijk bleek ‘lokaal’ wel een erg ruim begrip en voeren we tot vlak onder Walcheren in zeer dichte mist. Lang leve radar en AIS!

Eenmaal uit de mist hadden we een prachtige ontmoeting met een groep dolfijnen. Ria en Frank hebben dit vastgelegd op film:

Get the Flash Player to see this content.