Vertrekken voor Dummies

Het heeft er nu toch echt alle schijn van dat het allemaal doorgaat. De laatste klussen worden geklaard en we zijn er bijna klaar voor!

Cedo Nulli viel eergisteren op de valreep nog bijna uit de kraan. We zagen ons vertrek alweer in duigen vallen, toen de hijsbanden van het voorschip weggleden. Niet goed voor je hart, maar gelukkig bleef het zaakje hangen achter de speedmeter en een fender. Ook weer overleefd..

Helaas hebben we toch weer gedoe met de motor en gaat onze eerste tocht noodgedwongen richting van Swaay in exotisch Bruinisse voor een check van de schroefas. Maar hoe dan ook: we gaan! En dan zijn we maar vast op weg :)

Afgelopen vrijdag heeft Nicole haar laatste werkdag gehad, Joris mag nog een paar dagen langer doorwerken.

Op 17 maart was het prachtige afscheidssymposium ‘Berend botje gaat uit varen’ in het Sophia Kinderziekenhuis, met fantastische praatjes over aangeboren anatomische afwijkingen en zelfs een live-operatie! ’s middags hebben wij onder het motto ‘Vertrekken voor Dummies’ samen iets verteld over onze plannen en de aanloop naar ons vertrek. Geweldig georganiseerd door de meiden van OK Sophia en met inzet van vele lieve collega’s en dokters. We hebben met z’n allen genoten van het mooiste afscheid, dat ik waarschijnlijk ooit in mijn carrière zal krijgen! Als klap op de vuurpijl kregen we een genaker aangeboden, met het poppetje van het Sophia kinderziekenhuis erop. Wat een gaaf kado is dat! Dank aan iedereen die heeft bijgedragen en ook dank voor alle lieve woorden, kaarten en kadootjes.

Op 26 april mochten wij tijdens de allerlaatste clubavond van dit seizoen in Jachtclub Scheveningen de wijnproeverij van the Grapedistrict een beetje opluisteren met een verhaal over onze reis. Beregezellig was het, en nog wat extra kennis opgedaan via leden die het allemaal al een keertje hebben meegemaakt.

Ondertussen gaan de dagen snel en komt het vertrek heel dichtbij. Op naar het grote avontuur…SPANNEND!!!

20120503-094758.jpg