Belle Bretagne

Vanuit de haven van Brest een laatste Franse update. De afgelopen 10 dagen zijn we langs de Bretonse kust richting Golf van Biskaye getrokken. We liggen nu in de startblokken om naar Spanje te vertrekken en het ziet er naar uit dat de wind de komende dagen gunstig is.

Nadat vorige week zaterdag onze poging tot voetbal kijken in Roscoff jammerlijk mislukt was, zijn we de volgende dag vertrokken naar L’ Aber Wrac’h. Toevallig kwam hier ook het Nederlandse zeiljacht ‘Gipsy’ van Ruud van der Zee en zijn vrouw binnenlopen. Met Ruud als instructeur hebben we in 2003 op zijn vorige ‘Gipsy’ onze eerste oversteek naar Engeland gemaakt. Het deed hem natuurlijk groot plezier te zien dat zijn cursisten daarna de smaak goed te pakken hebben gekregen!

Vorige week zijn we doorgevaren naar Camaret-sur-Mer, waar we gelukkig (?) wel het Nederlands elftal konden kijken. De omgeving van de Bretonse kust is prachtig en een echte aanrader als vakantiebestemming. We hebben veel gefietst en rondgekeken en komen zeker nog een keer terug. De mensen hier zijn erg vriendelijk en behulpzaam, alleen spreken de meesten helaas net zo goed Engels als wij Frans. Gelukkig kom je er met handen en voeten en lief lachen altijd wel uit.

Donderdag 14 juni zijn we neergestreken in Brest, om boodschappen te doen en te tanken voor vertrek naar Spanje. Slechts een klein stukje varen, maar uit de luwte van de baai bij Camaret hebben we met windkracht VEEL vast kennis kunnen maken met een flinke oceaandeining. Met alleen de genua op gingen we voor de wind als een speer en we lagen in no time alweer in de beschutting van marina Du Chateau. Er was geen andere boot op het water, dus lekker rustig.

We hebben het luie zweet er weer uitgefietst (windkracht 6 tegen op de terugweg), Chateau de Brest bezocht, de lokale koopgoot en het Franse asfalt (Nicole) aan een grondige inspectie onderworpen. Vandaag hebben we alles klaargemaakt en probeert Joris de watermaker aan de praat te krijgen. Uiteraard gaan we vanavond eerst nog voor de glorieuze overwinning van het Nederlands elftal, die uiteindelijk leidt tot het Europees kampioenschap. Als we het vaak genoeg zeggen komt het misschien nog uit.

De foto’s van Bretagne staan hier online.

We gaan maandagochtend weg en verwachten donderdag in de loop van de dag in Elanchove, een klein plaatsje bij Bilbao, aan te komen.

Tot dan, au revoir!

Een reactie op “Belle Bretagne”