Golf van Biskaje

Vanochtend om 8 uur zijn we aangekomen in Spanje! We hebben een probleemloze overtocht gehad en ons prima vermaakt onderweg. Voor het eerst hebben we onderweg de satelliettelefoon gebruikt, voor het ophalen van weerberichten en om te emailen. We wilden ook testen of we onderweg een blog konden posten, maar er bleek een instelling niet goed waardoor het niet gelukt is. Volgende keer beter.

Het weer was goed en naarmate we zuidelijker kwamen, waren er steeds minder lagen thermokleding nodig om ons warm te houden. Nou ja, Nicole dan, want Joris liep natuurlijk alweer in zijn korte broek. De wind varieerde zoals  gebruikelijk van veel te weinig tot veel te veel. Met het oog op de windkracht 8-waarschuwing hebben we woensdagavond onze koers verlegd naar Bilbao. Deze grote haven biedt betere beschutting dan de open baai van Elanchove, waar we eerst heen wilden.

Sybrand had ons voor vertrek veel dolfijnen beloofd, maar na twee dagen op zee was de opbrengst ronduit teleurstellend. Op een paar nachtelijke bezoekers en een vin in de verte na viel er niets te spotten. Dit werd woensdag ruimschoots goed gemaakt, met tientallen Flippers die ons heel lang begeleidden richting het zonnige zuiden (zie filmpje). Ook ’s avonds en ’s nachts kwamen ze steeds kijken of we nog op koers lagen.

embedded by Embedded Video

De aankomst in Spanje ging gepaard met een flinke bak wind, maar gelukkig ook met een mooi zonnetje. Later op de dag werd het rustiger en hebben we rondgelopen in de haven en de wijk Getxo verkend. Morgen gaan we naar Bilbao-stad, op zoek naar het Guggenheim museum en de andere sights die de mevrouw van de tourist office heeft aangeraden.

Het fotoverslag van de overtocht staat hier online.

6 reacties op “Golf van Biskaje”

 • Ronald van Kuijeren
  22 juni 2012 om 14:00

  Hoi luitjes, 
  De foto’s zien er geweldig uit.. en wat een lieve flipper :)
  Groeten van Sara woef woef

 • Ireen & Ruud
  24 juni 2012 om 12:13

  hoi Nicole & Joris,

  Is dit een ervaring, of is dit een ervaring. Geweldig toch op eigen kiel naar Spanje. En dan al die dolfijnen onderweg je kijkt je ogen uit. Echt in het wild en niet in een betonnen kommetje alleen maar rondjes draaien en kunstjes doen, nee echt voor en naast je boot. Wij werden er steeds weer opgewonden van. Je weet ook niet tot hoe diep ze gaan want het is prachtig helder water en de diepte is oneindig zichtbaar. toch een vraagje: hadden jullie ook kippenvel toen je het land rook, en voor het eerst ook weer land zag?
  Dan nog de beroemde ham vraag; hoe lang hebben jullie erover gedaan. Als je onderweg bent wil je er al zijn en als je er bent is het jammer dat je er al bent. Dat was ons gevoel en dat hebben we nog steeds.
  Het weer is hier nog rottiger dan de herfst en wij denken er aan om niet met de boot weg te gaan. Een paar dagen varen en je ligt een week verwaaid. Nee geen lol aan . Wij hopen dat je voorlopig het thermo ondergoed in het vet kunt opbergen, maar hier kom je aan 3 lagen tekort.
  Veel plezier voor de verdere Noord kust van Spanje. Tot en met Gijôn kennen we het, daarna worden we extra nieuwsgierig.
  Have fair winds and nice sail’n foolks.

  zeilersgroet Ireen & Ruud
  s/y CHICKY

 • Ireen & Ruud
  24 juni 2012 om 12:29

  O ja kun je de volgende keer de coördinaten er bij schrijven dan kan ik op Google Earth zien waar jullie liggen. Vindt ‘ie leuk.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Ruud
  s/y CHICKY

 • Nicole
  25 juni 2012 om 08:38

  Wat een ontzettend leuk filmpje!

  Greetz vanuit Scheveningen

 • Patrick
  27 juni 2012 om 13:55

  Ik mis bij het filmpje alleen het commentaar van Nicole Cousteau!
  Over een goeie 2 weken vertrekken we ook richting (Noord) Spanje, dus als jullie nog even blijven ronddobberen kunnen we ergens aan de pintxos!

  Groetjes, Patrick

  PS bezoektip voor Joris: de peluquero of in het Baskisch ile-apaindegia

 • CedoNulli
  1 juli 2012 om 11:02

  Lijkt ons gezellig. Liggen nu in Gijon en denken rond half juli / eind juli in en nabij La Coruna te zijn. Wat zijn jullie plannen? Laat maar weten of en wanneer jullie met de sleurhut in de buurt zijn 😉

  PS. heb de peluquero wel gevonden, maar ze begrepen me denk ik niet, dus heeft niet veel uitgemaakt ….