Feesten enzo..

Hallo allemaal,

hier is de laatste update van onze Atlantische oversteek. We hebben op 25 december rond 23 uur NL tijd ons anker neergegooid op Tobago. Geheel in de Vrede-op-aarde-kerststemming liggen we nu in de Man of War Bay :). Na een fles champagne te hebben geleegd hebben we genoten van onze eerste aaneengesloten nachtrust samen sinds 16 dagen. De volgende dag werden we wakker tussen de pelikanen in een prachtige baai.

20121227-233506.jpg
We wilden inklaren bij de douane en immigratiedienst, maar dat was nog niet zo eenvoudig. Het kantoor was gesloten en we moesten wachten tot de beambte uitgekookt was. Daarna volgde een hele ondervraging en moesten we betalen voor het overwerk tijdens de feestdagen. Zelfs in Marokko ging dat echt stukken efficiënter. Tweede Kerstdag eindigde op het strand met een gezellige internationale barbecue.

Vandaag hebben we per auto met chauffeur annex kok van het plaatselijke restaurant een tour over Tobago gedaan. Het is hier echt schitterend! Meteen van de kans gebruik gemaakt en uitgebreid boodschappen gedaan in Scarborough en een simkaartje gescoord om te internetten, want dat ging voor geen meter hier. Nicole had al ernstige ontwenningsverschijnselen, maar kan nu gelukkig weer ‘los’.

Sorry dat we sommige mensen ongerust hebben gemaakt en helemaal niets meer hebben laten horen.. We waren offline en heeeeel erg druk in onze overwinningsroes :)). En het was na aankomst niet meer in ons opgekomen om nog even een satellietbericht te sturen. Maar dus alles is goed en meer dan dat! We plaatsen snel de eerste foto’s, dan kunnen jullie meekijken.

We wensen iedereen een heel goed uiteinde en een gelukkig en gezond 2013!

Liefs van Joris & Nicole

16 reacties op “Feesten enzo..”

 • Peter
  28 december 2012 om 06:28

  Van harte proficiat met de overtocht. Fantastisch !
  Heel veel plezier gewenst, een goed oudjaar en begin van het nieuwe….in je zwembroek.

  Groeten,
  Peter en Jeanet

 • Tom
  28 december 2012 om 06:29

  Nou als ik deze eerste foto zie hebben jullie van de reis wel wat geleden en een dun nekkie gekregen. Mooi dat het verder allemaal goed is verlopen. Geniet ervan en een beter 2013.

 • Anneke
  28 december 2012 om 06:39

  Van harte gefeliciteerd!! Geweldig dat jullie er zijn. Nu weer genieten van deze prachtige plek. Groeten Anneke

 • Rob
  28 december 2012 om 07:20

  Hi , van harte gefeliciteerd met jullie behouden aankomst, heel veel plezier in de carieb. Ik wacht met spanning op de komende verslagen en de foto’s.
  Ik wens jullie een voorspoedig 2013 en uiteraard een behouden vaart.
  Gr Rob
  Dordrecht

 • Berthie
  28 december 2012 om 07:52

  Joris en Nicle,
  Geweldig ; zo’n grote oversteek en dat geslaagd!!!
  Wat hebben julie een moed om dat te ondernemen.
  Maar nu is je werk beloond met rust en veel zon.
  Heb je nu weer veel tijd voor elkaar…..maar wel rustig aan.
  Nog veel goede wensen voor 2013.
  Groetjes uit Schaijk, ook van onze kinderen.

  Berthie en Hennie

 • Janita en Jeroen
  28 december 2012 om 08:23

  Joris en Nicole,

  Gefeliciteerd!! 16 dagen…. Best snel! Geniet van de Carieb!

  Groet, Janita en Jeroen

 • petra van Luyn
  28 december 2012 om 09:10

  Gefeliciteerd met jullie veilige overtocht.Wat een ervaring moet dat zijn geweest.En nu heerlijk genieten van jullie welverdiende rust.
  Ik wens jullie een geweldige ,knallende jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2013.
  Liefs Petra

 • sanne
  28 december 2012 om 11:28

  Wat fantastisch jullie overtocht gefeliciteerd, jullie ook een heel mooi uiteinde in het paradijs en een inspirerend en gezond 2013.

  liefs Sanne en Nanny

 • Jack en Antonia
  28 december 2012 om 11:30

  Leuk dat jullie een goede oversteek hebben gemaakt.
  We vragen ons af waar jullie eind Januari verwachten te zijn, na al die regen hier in Nederland hebben wij namelijk wel zin in een weekje op een zonnig en warm eiland.
  Nog een verzoek, kunnen jullie bij elk bericht jullie coordinaten vermelden, ik vind het leuk om elke keer jullie plek op de (computer gps) kaart te prikken.
  Antonia & Jack.

 • Emilie Linssen
  28 december 2012 om 11:31

  Dag lieve Nicole & Joris,
  Wat heerlijk dat jullie – deels onder moeilijke omstandigheden thuis- weer goed zijn aangeland op een volgende bestemming.
  Geniet ervan en de allerbeste wensen voor 2013. Hier zijn er ook mooie spannende ontwikkelingen, waarbij we ook moeten vechten tegen het wassende water, al is het wat bescheidener dan bij jullie ( inmiddels 14m boven NAP ). We vertellen het allemaal als we elkaar weer zien. Liefs, Jan & Emilie en kinderen.

 • Patrick Kipping
  28 december 2012 om 13:30

  Goede jaarwisseling en daarna een heerlijke nieuwjaarsduik! We zitten nu aan de andere kant van de Caribbean, maar hopen volgend jaar nog een keer hiernaar toe te komen.
  De Kippemakers

 • Ireen & Ruud
  28 december 2012 om 15:23

  Heerlijk aan de aankomst-champagne, auw… dat komt hard aan. Jullie lekker in zwembroek in de zon en dan een duik in het “WARME” water. Doen wij ook wel een beetje helaas zonder zon, maar wel een heel dik regenpak aan anders ben je tot je nieren verzopen van de regen.
  Maarrrr… we gunnen het jullie wel na zo,n oversteek. 16 dagen luitjes dat is helemaal geen gekke tijd. Ik ken er die hebben er langer overgedaan dus chapeau. Geniet met volle teugen van de Carieb. Wij wensen jullie een mooi oud en nieuw en een gezond 2013 met prachtige vaar gebieden.

  XXX

 • Gerben & Jose
  28 december 2012 om 20:21

  Dag Lieve mensen,

  Wat een mooi resultaat. Wat een geweldige ervaring moet dat zijn om dit allemaal te mogen meemaken.
  Geniet van de jaarwisseling.

  Gerben & José.

 • jan willemsen
  30 december 2012 om 12:06

  Hoi Nicole en Joris,

  Wat een geweldige prestatie hebben jullie geleverd! Jullie kunnen trots op jezelf zijn, super goed! Geniet verder van
  de reis en een fijne jaarwisseling!
  Groetjes Jan en Miny.

 • Gerrit en Lia
  1 januari 2013 om 17:51

  Hallo Joris en Nicole, Leuk om jullie reis te kunnen volgen. Een heel fijn 2013 en nog heel veel plezier op deze grote reis. We hopen dat we er ook nog het lef voor krijgen. De boot is er, nog wel wat oefenen. Door jullie krijgen we veel inspiratie. Groeten van Gerrit en Lia

 • Mieke Koldewee
  2 januari 2013 om 20:02

  Wat een prachtig relaas van jullie overtocht! Deden de zeebenen het nog aan vaste wal?
  Wens jullie een mooi 2013 toe! Groetjes, Mieke