Mindelo bruist!

Hallo allemaal,

even een kort berichtje van de opvarenden.

20121204-111510.jpg

We hebben zondagavond na een tocht van 5,5 dag ons anker laten vallen in de baai van Mindelo op São Vicente. De afstand van 870 mijl (ruim 1500 km) hebben we in recordtempo afgelegd, dankzij de constante windkracht 6 tot 8.
Onderweg hebben we met de satelliettelefoon contact gehouden met het thuisfront, waar het inmiddels gelukkig weer stukken beter gaat! We hebben genoten van deze tocht en konden alle zorgen weer even een beetje achter ons laten.

Ondanks de wind en ruige zee hebben we een hele comfortabele reis gehad, begeleid door veel dolfijnen, twee schildpadden en een houten pallet. Onderweg is het tonijnvissen weer bij goede bedoelingen gebleven, met andere woorden: een paar keer beet, maar bij het zien van Joris met fileermes sprongen ze spontaan weer van de haak en niet aan boord. Wel hebben we nog bezoek gehad van een vliegende vis die ’s nachts vrijwillig (?) aan boord was beland. Verder hebben we dagenlang niets gezien, behalve heel veel water, 10 films op de Ipad tijdens de nachtwachten en veel boeken. Kortom het was geweldig!!

Mindelo is leuk, er hangt een hele relaxte sfeer. Het is een gezellig weerzien met vele medevertrekkers en er is iedere dag om vijf uur een Nederlandse borrel in de plaatselijke jachtclub. Iedereen maakt zich op voor het serieuzere werk: de Grote Oversteek.

Wij doen het nog een paar dagen rustig aan en zijn van plan om komend weekend te vertrekken naar Tobago. Met een beetje geluk en hulp van de weergoden kunnen we de 4000 kilometer afleggen in een dag of 15. Dus heel misschien toch nog Kerst in de Carieb!

Tot zover maar weer … groeten van ons.

7 reacties op “Mindelo bruist!”

 • Lieke
  4 december 2012 om 11:45

  Wow, goed zeg!! Wat een prettige ‘oefen’trip :-) Kerst in de carieb en verjaardag op de volle oceaan!

 • sanne
  4 december 2012 om 12:05

  Hoi Nicole en Joris,
  wat indrukwekkend is dit doch heel veel succes met de oversteek(spannend),
  heb een filmpje gezien van Lorraine op volle zee.
  Genieten samen en misschien nog meer beeldmateriaal.
  Hele fijne Kerst waar immer ook en lieve groeten Sanne

 • Bernadette
  4 december 2012 om 13:57

  Lieve mensen

  Fijn dat het weer beter gaat met je vader en schoonvader.
  Geniet van elkaar en de rust en vrijheid.
  Fijne feestdagen en succes met de grote oversteek.
  Lieve groet Bernadette

 • Berend
  5 december 2012 om 07:06

  Vaart die knakker met die halve surfplank daar nog steeds rond in de baai van Mindelo? Hij peddelt met z’n slippers en biedt diensten aan die je niet nodig hebt. Doe hem de groeten van mij svp en check je anker af en toe, want het kan daar enorm waaien (venturi-effect).Is de Sint al aan boord geweest? Ze verkopen daar scheepsbeschuit met torren.
  Je kunt niet zonder tijdens zo’n oversteek.

 • petra van Luyn
  5 december 2012 om 07:21

  Lieve zeilers,
  Wat fijn dat het weer wat beter gaat met je vader en dat jullie samen weer een beetje hebben kunnen genieten.Ik wens jullie heel veel succes met de lange oversteek.
  Lieve groetjes Petra

 • Margreeth
  6 december 2012 om 16:51

  Fijn dat jullie je reis kunt vervolgen en er zo van genieten. Nicole een fijne verjaardag en beiden fijne feestdagen toegewenst!

 • berthie
  7 december 2012 om 11:34

  Joris en Nicole,
  Wat een moed om zo de zee te trotseren.
  Maar je beleeft wel een heleboel .
  Jullie hebben zon en wij veel sneeuw en koud weer.
  Geniet er van en groetjes,
  Berthie en Hennie