Cedo Nulli in de Carieb

Hallo allemaal,

IMG_3369hier komt even een flinke lap tekst, want we zijn alweer ruim drie weken in de Carieb en hebben onze blogplicht weer behoorlijk verzaakt!

Met een heel gezellig internationaal feest in het ‘restaurant’ van Corsa luidden we het nieuwe jaar in. We werden behoorlijk vreemd aangekeken door de locale bevolking, toen we om 24 uur het verlopen noodvuurwerk begonnen af te steken. Blijkbaar viert men hier op 1 januari het nieuwe jaar, maar daar kwamen we de volgende dag pas achter.

m_DSC_3809 - kopie

In de baai van Charlotteville kwamen we tot onze verbazing nog mede clubgenoten uit Scheveningen tegen, David en Chrissy van de Shady Lady, in 1984 vertrokken en nog steeds onderweg.

Na een paar dagen bijkomen van het feest, vertrokken we op 3 januari aan het einde van de dag richting Grenada, een tocht van ruim 80 mijl. Heerlijke wind en een heldere sterrenhemel waren ons deel, soms even kortstondig afgewisseld door een lokale hoosbui (goed voor de plantjes).

In de ochtend van 4 januari dropten we ons anker in Prickly Bay, alwaar het inchecken bij douane en immigratie verrassend soepel verliep. De volgende dag zijn we in het gezelschap van de Mare Liberum en Ile du Nord een baaitje opgeschoven, toch al gauw 10 minuten varen. De voorraden werden weer aangevuld en we hebben voor de zekerheid bij Budget Marine nog 20 meter extra ankerketting en wat andere spullen voor de boot gekocht.

m_DSC_3921Daarna zijn we verder gegaan naar St. George, waar we zo ongeveer op het strand voor anker lagen. Samen met de bemanningen van Mare Liberum en Ile du Nord hebben we een tour over het eiland gemaakt. Als haringen in een ton zaten we met 6 volwassenen en 5 kinderen in een minibusje en scheurden we als ware Japanse toeristen langs een waterval, apen, een cacaoplantage en een rumdestilleerderij. Ook kregen we een demonstratie van alle specerijen, die op het eiland worden verbouwd. Veel plaatsen waren erg commercieel en toeristisch. Af en toe kregen we de chauffeur echter van de gebaande paden en mochten we even loslopen :). In Grenville hebben we geluncht in het locale restaurant en stopten we bij een tentje waar ze ‘doubles’, dé lokale snack, verkochten. De dag eindigde met een biertje en een heerlijke maaltijd op de veranda van de plaatselijke jachtclub.

IMG_1996Vanuit St. George zetten we koers naar het eiland Cariacou, dat bij Grenada hoort. Het was een behoorlijk hobbelige tocht, met stroom tegen, wind en golven op de kop. Desalniettemin genoten we ervan om weer even aan het (motor-)zeilen te zijn. In Hillsborough hebben we uitgecheckt, waarna we naar Clifton, op Union Island zijn vertrokken. Daar liggen we nu, met een ultiem ‘cariebgevoel’, omgeven door riffen en kristalheldere azuurblauwe zee. Gisteren hebben we geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten om een cocktail te maken, we blijken er best talent voor te hebben!

Morgen (zondag 13 januari) vertrekken we naar Tobago Cays, voor een paar dagen heerlijk duiken en snorkelen. Nog een weekje, dan krijgen we op Martinique gezelschap van Bart en Lieke. Dat belooft ook weer heel veel goeds! Waar de route dan precies naartoe gaat, weten we nog niet, maar het is ongetwijfeld mooi.

De foto’s vind je hier en hier … veel kijkplezier, dat hebben wij ook!

2 reacties op “Cedo Nulli in de Carieb”

 • Patrick
  13 januari 2013 om 11:51

  Ik zie dat Joris omgetoverd is in Captain Blackbeard (die heeft 300 jaar geleden aardig huisgehouden in de Cariben). We houden de route in de gaten, wellicht dat we nog ergens een gaatje voor een bezoekje vinden!

 • Mieke Koldewee
  14 januari 2013 om 12:08

  Dat ziet er echt heeeel relaxed uit daar! Moest even googlemaps erbij nemen om te weten war jullie nu zijn, maar dat is ook wel echt ver weg.
  Nog een heel gelukkig en vrij 2013 gewenst en tot lees…
  Mieke